Înscriere clasa pregătitoare

În perioada 11 aprilie – 14 mai 2024, părinții vor completa cererile-tip de înscriere online sau la școala la care solicită înscrierea copiilor în clasa pregătitoare 2024. Pentru copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2024, părinții au obligația de a-i înscrie în clasa pregătitoare.

În aceeași perioadă vor fi depuse/transmise cererile-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, inclusiv a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, după caz, respectiv a declarației pe propria răspundere și a documentelor necesare în copie simplă.

Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi validate direct la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului.

Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi online pe site-ul dedicat al Ministerului Educaţiei, în interiorul calendarului de înscriere, însă după completarea acestora, părinții trebuie să meargă la unitatea de învăţământ pentru care doresc înscrierea copilului în vederea validării cererii, conform ministerului.

  1. CERERE TIP INSCRIERE CLSPRG ETAPA I
  2. CERERE TIP INSCRIERE CLSPRG ETAPA II
  3. DOCUMENTE NECESARE ÎNSCRIERII ÎN CLASA PREGĂTITOARE
  4. PLAN DE ŞCOLARIZARE CLASA PREGĂTITOARE
  5. GRAFIC ÎNSCRIERE CLASA PREGĂTITOARE
  6. CRITERII GENERALE DE DEPARTAJARE
  7. CRITERII SPECIFICE DE DEPARTAJARE
  8. CIRCUMSCRIPŢII ŞCOLARE
  9. CERERE SOLICITARE RECOMANDARE
  10. CERERE SOLICITARE RECOMANDARE
  11. DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE
  12. PLIANT